Tältä sivulta löydät ajatuksiani myös politiikan ulkopuolelta

"Elämä pitää meitä narrinaan ja se taas tuntuu hyvältä tai pahalta. Riippuu siitä kuinka paljon pelkää."

-Joku viisas joskus jossain


Hyvää Itsenäisyyspäivää!

6.12.2022

Keskustelin lapsen kanssa Suomen itsenäisyyspäivästä. Tovi keskusteltiin ja lapsi innostui sankareista ja sankarihaudoista. Tuli siis käytyä sankarihaudoilla. Lapsi kiteytti tärkeän keskustelun: "Niin.. nyt on siis Suomen syntymäpäivä. Ihan meidän kaikkien Suomalaisten juhla!"


Seniorimessut

5.11.2022

Tänään oltiin loimualla ja Seniorimessut Hämeenlinnassa. Vauhdikkaan päivän jälkeen päivä jatkui pyhäinpäivän iltakirkkoon, jossa luettiin vuoden aikana hautaan siunattujen seurakuntalaisten nimet ja sytytettiin muistokynttilä jokaiselle heistä.

Omasta vaatetuksestani pieni kevennys vielä.. Lapseni sanoi: "Äiti, onpas sulla hienot kokoomuksen värit paidassa!"

Kuvassa kanssani Eduskuntavaaliehdokas Maija Kontturi.  Käy kurkkaamassa Maijan kotisivut:  https://www.maijakontturi.fi/Vuoden vapaaehtoinen 2022

3.10.2022

Meikä mandariinia voi nyt äänestää Vuoden vapaaehtoiseksi 2022!
Äänestää voi kaikki, joilla on sähköpostiosoite. Tästä saa vinkata myös kavereille!
Kiitos!
Linkistä äänestämään:
https://kansalaisareena.fi/vapaaehtoinen/vuoden-vapaaehtoinen-2022-ehdokkaat/?fbclid=IwAR1hnnsNn7g3Iwo-Y-D6Ji7iiEMfO4KUS-maHia35zffwfqUmnluZ280leY

#vuodenvapaaehtoinen #vapaaehtoistyö #tärkeäätyötä #välitöntävälittämistä


Yrittäjän päivä!

5.9.2022

Hyvää yrittäjän päivää! Itse olen nyt yrittänyt yrittää 5vuotta. Ajat eivät ole olleet helpoimmasta päästä, kenellekkään. Silti yritetään jatkossakin.

Suomalaisella sisulla!Syntymäpäiväni

30.8.2022

Kiitos kaikille onnitteluista! Mukavaa tämä someaika kun onnitteluita sataa pitkin päivää!

Muistutan vielä lahjatoiveestani, joka oli euroja Hämeenlinnan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen eläimille.

Mobilepay: 68006

TILISIIRTO:

Nimi: Hämeenlinnan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry

Tili: FI62 5680 0020 1746 74

Viesti: Hyvää syntymäpäivää

Hämeenlinnan eläinsuojeluyhdistys ry:llä on 25.11.2021 Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa no RA/2021/1602.

Kiitos!


Väittelyä lapsen kanssa...

25.8.2022

H: Hämeenlinnassa on muuten kolme prismaa.

Minä: Ei taida olla.

H: No onpas! Keltanen Prisma, normaali Prisma ja Rauta Prisma!

Hmm.. Totta Keltainen Prisma= Rusta

Täytyy kertoa vielä toinen juttu tältä päivää. Käytiin lapsen kanssa Salessa ja kuinka ollakkaan. Poliisiauto parkkipaikalla!!! Pakkohan sitä oli ihailla ja niin sieltä sitten poliisitkin saapuivat paikalle. Muutamat sanat vaihdettiin ja poliisit menivät autoon. Lapsi kommentoi "Laittakaa nyt ovet sitten kunnolla kiinni!! " Poliisit tekivät työtä käskettyä ja huikkasivat hymyssä suin heipat.

Miten niin äitinä olo on aika hauskaa?


Vesa-Matti Loiri

10.8.2022

Yksi suurimmista taiteilijoista.

https://www.youtube.com/watch?v=N72Gbbq3EsgSilmiin nousi kyyneleet....

25.5.2022

Siitä on about 15-vuotta, kun sain rippijuhlissa "naimaluvan".Siitä on myös 15-vuotta, kun tutustuin Lauran kanssa.On ollut tuulta, naurua ja itkua. Tänäänkin oli tuota jälkimmäistä kun nähtiin.Ensimmäistä kertaa mua pyydettiin kummitädiksi. Ilolla ja suurella kunnialla suostun. Täällä on syli, joka odottaa pientä saapuvaksi. Kiitos L ja M tästä suuresta kunniasta ja luottamuksesta!


Päivän viisaus:

24.5.2022

"Jos ei jaksa kävellä, niin pitää juosta!"-Oman lapsen suusta


Kynttilä Ukrainan sodan uhreille

23.3.2022

Järjestin hiljaisen mielenosoituksen Ukrainan sodan urheille. Kynttilän sai tuoda kuka vain ja hiljentyä hetkeksi. Paikalla oli myös seurakunnalta, kaupungilta ja myös punaisenristin vapaaehtoisia paikalla tarjoamassa keskustelu apua.

#SlavaUkraini


"Kuule, Isä taivaan, pyyntö tää: Auta, ettei kukaan yksin jää. Katso, Isä, lasta kärsivää."

17.3.2022

Ukrainasta on paennut yli 2,5miljoonaa ihmistä ulkomaille. Joutunut jättämään kaiken ja lähtemään pakolaisiksi. 2,5miljoonassa on paljon myös lapsia, jotka eivät välttämättä ymmärrä mitä tapahtuu?"Ethän, Isä taivaan, unohda Lapsiasi sodan jaloissa. Rauha anna, viha sammuta."Ukrainan sodassa on jo kuollut ja haavoittunut tuhansia siviilejä!Toivon: Vihan sammumista, sodan loppumista ja rauhan alkamista. Käy osallistumassa tapahtumaan. (Voit osallistua myös etänä)

https://fb.me/e/3d1vvQyS5

#slavaukraini #ukraina


Hyvä me! Onnea ja Kiitos!

20.2.2022

"Meidän pitäisi ihan kaikkien sisäistää se, että yhdessä tekemällä saadaan enemmän aikaan. Se kaikki mitä annat muille, tulee sulle jossakin kohtaa takaisin." -Jukka Jalonen

Viisaita sanoja, jotka toimivat tänään ja huomenna. Toimii ihan jokaiseen arkipäivään. #Hyvä #Leijonat, #Hyvä #Suomi,Hyötyliikunta?

4.2.2022

Tällä hetkellä mietin lasten ja nuorten hyötyliikuntaa, liikuntaa ja harrastamista.Mitä ne ovat?Pohdin myös alla olevaa kuvaa. Mitä on tapahtunut 90-luvulla, jolloin on suurin "tiputus" tapahtunut. Ehkä lamalla on myös osuutta. Tästä päästäänkin sopivalla aasin sillalla mietteisiini. Suomessa on 2 vuotta jyllännyt pandemia. Harrastuksiin ei ole päässyt. Minkälaisia droppeja nähdään vastaavissa taulukoissa vuosien päästä?Sanotaan, että "sen minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa" karu fakta, mutta lihakset oppii ja muistaa. Harrastaminen on myös sosiaalinen tilanne, mukavaa ja hauskaa. Yhdenvertaista, yhdessä tekemistä. Tulee hyvä olo. Mitä me opetetamme meidän lapsille?Olemaan kotona piilossa? Tämmösiä ajatuksia ja mietteitä perjantai aamuun.

 Ajatukset tuli:

 https://puolustusvoimat.fi/.../sot.../varusmiesten-kuntotilastot


Vuosi vaihtuu!

31.12.2021

Vuosi 2021 oli paljon yllätyksiä ja muutoksia täynnä. Nyt kuitenkin ollaan menossa kohti uutta ja jännityksellä saa odottaa mitä tuleva vuosi tuo tullessaan.

Kaikesta huolimatta... Tervetuloa uusi vuosi 2022, toivottavasti olet parempi kuin edeltäjäsi!


Hyvää Joulua  !

24.12.2021

Tämän kuvan saattelemana haluan toivottaa kaikille iloista ja rauhallista joulua! 💙


Yksimielisesti

2.12.2021

Hämeenlinnan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry valitsi minut jälleen yksimielisesti yhdistyksen puheenjohtajaksi! Kiitän edelleen kunniasta ja luottamuksesta!


Hyvää Isänpäivää!

14.11.2021

Ehkä jo perinteeksi muodostunut tämä kuva. Mutta siinä on mun iskä ja mä! Hyvää isänpäivää kaikki iskät! Mulla on maailman paras iskä!


Saksa!

24.10.2021

Huh..! Olipas mukava reissu Saksaan ystäväperheen luokse. Olen itse käynyt Saksassa pikaisesti kerran aikaisemmin ja silloin matka taittui autolla. Nyt oli pidennetty viikonloppu edessä ja lapsen ensimmäinen lento.  Minulla on korkeanpaikan kammo ja pakko myöntää, lentäminen jännitti. Onneksi vieressäni istui tuo rohkea oma poikani, jonka mielestä lentäminen oli huikeeta! Kysyin, että lähdetäänkö joskus taas lentokoneella reissuun. -Ei kuulemma tarvitse suostutella.

Saksa yllätti muutenkin erittäin positiivisesti. Näimme ja koimme paljon matkan aikana. Koronapasseista ja maskeista kuitenkin oltiin erityisen tarkkoja joka paikassa. Kuulin myös, että koronatestaus kapasiteetti on valtava Saksassa.

Kunpa tämä korona saataisiin kuriin ja pystyttäisiin käymään, vaikka useammin Saksassa ystäväperheellämme. Haluan uskoa positiivisesti, että vielä pääsemme matkustamaan.

Kiitos ihanasta seurasta ja majapaikasta.


Jouluvalot vai kausivalot?

5.10.2021

Pohdin, onko jo liian aikaista asentaa kausivaloja ulos ja sisälle? Kausivalot vai jouluvalot? Kaupoissa aletaan myymään "joulusuklaata" jo syyskuussa?

Päätin asentaa kausivalot! Valoa pimeneviin iltoihin.


"Äiti!"

02.10.2021

"Äiti! Onko tänään minun syntymäpäivä?"

-Kyllä, rakas. Tänään on sinun syntymäpäiväsi.

Vuodet menee kamalan nopeasti, mutta parasta on välillä pysähtyä ja tajuta kuinka ihanan, fiksun ja taitavan lapsen olen saanut. Päivä oli täynnä mukavia ihmisiä, läheisiä, sukulaisia ja ystäviä. Parasta oli myös kauniisiin papereihin käärityt lahjat, joita saadaan vielä pitkään ihmetellä.

Mun oma rakas lapsi, maailman parhain!


Uusien asioiden oivaltaminen ja tajuaminen on antoisaa.

22.9.2021

Jaksakaa tyypit opiskella! Itse aloitin opiskelut myös ja minusta tulee kaiken hyvän lisäksi Koulutettu Urheiluhieroja!

Syksyllä otin askeleen kohti tuntematonta ja lähdin opiskelemaan. Nyt kun opinnot ovat lähteneet rullaamaan ja kovaakin kovempaan tahtiin alkaa syttymään voisin sanoa, että erittäin kiehtovaa. Täysin uudet asiat ja oppiminen onkin aika mukavaa ja antoisaa.

Syksy tekee kovasti myös tuloaan ja kylmät ilmat piiskaavat kasvoja.  Muistetaanhan heijastimet ja jaksetaan läpi synkkyyden!

Mukavaa päivää myös sinulle!

#opiskelijanelämää


30-vuotta mittarissa, eikä suotta!

30.8.2021Kiitos kaikille muistaneille!


Hämeenlinnan vuoden 2021 keskustateko on Lokkiprojekti !!

25.8.2021

Kaupunkikeskustayhdistyksen puheenjohtaja Jaakko Lindén. (vas.) 

Hämeenlinnan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Merituuli Stenberg (kesk.)

Kiinteistöliitto Kanta-Hämeen toiminnanjohtaja Hasse Renfeldt. (oik.)

"Maanantaina 23.8 Kaupunkikeskustayhdistys valitsi Hämeenlinnan vuoden 2021 keskustateoksi "Lokkiprojektin", joka on loistava esimerkki toimijoiden aktiivisuudesta ja monitahoisesta yhteistyöstä eri asiantuntijoiden kesken.
Valtakunnallinen keskustateko on vuonna 2020 lanseerattu kilpailu, jonka tarkoitus on korostaa keskustojen merkitystä kaupungille sekä kerätä yhteen kaupunkikeskustojen positiivista mielikuvaa edistäviä asioita. Paikallisen kilpailun voittajaehdotus pääsee edustamaan omaa kaupunkiaan Elävät Kaupunkikeskusta ry:n Keskustatekokilpailussa.
Hämeenlinnan Keskustatekokilpailuun on etsitty Hämeenlinnan keskustaan positiivisesti vaikuttavia asioita. Kilpailun sai ehdottaa esim. ilmiötä, henkilöä, innovaatiota, tapahtumaa, keskustan
viihtyisyyden parantamista tai kaupunkilaisia hyödyttävää tai
ilahduttavaa tekoa. Keskustatekokilpailun tarkoitus on myös jakaa
ideoita kaupunkien kesken. Hämeenlinnan Kaupunkikeskustalle ehdotettiin noin kymmentä eri tekoa, joista yhdistyksen raati valitsi voittajan ja edustajan kansalliseen kilpailuun.
Keskustan asukkaat ja kävijät ovat jo pitkään kiinnittäneet
huomiota lokkien määrän lisääntymiseen ydinkeskustassa. Lokit ja
lokkien poikaset aiheuttavat sotkua ja mielipahaa keskustan kulkijoissa.
Lokkiprojekti saikin alkunsa monista Hämeenlinnan Seudun Eläinsuojeluyhdistykselle
tulleista palautteista jo vuonna 2020. Yhteistyöhön koottiin
Hämeenlinnan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen lisäksi Kaupunkikeskustayhdistys,
Kiinteistöliitto Kanta-Häme ja Hämeenlinnan kaupunki. Esimerkkejä
toimivista käytännöistä haettiin myös muista kaupungeista ja
asiantuntijoilta
Talven aikana jaettiin taloyhtiöille, kiinteistöille ja
huoltoyhtiöille listaus hyväksi todetuista toimenpiteistä ja
haastettiin koko keskustan toimijat mukaan yhteistyöhön.
Toimenpiteisiin kuului mm. kattojen siisteydestä huolehtiminen ja
materiaalivalintojen miettiminen.
Keskustaan myös palkattiin kevääksi lokkitarkkailija, joka raportoi
lokkien liikkeistä kiinteistöjen päällä ja ohjeisti toimenpiteiden
toteuttamisessa ongelmakohteissa oikea-aikaisesti. Hänen
keräämillään tiedoilla ymmärrettiin paremmin, missä ja miksi lokit
pesivät ja viihtyvät. Hämeen Sanomat lähti mukaan viestimään ja
kertoi ajankohtaisesta tilanteesta useaan kertaan.
Kevään 2021 aikana saatiin jo tuloksia aikaan ja lokkien määrä
väheni oleellisesti. Jo projektin alussa tiedostettiin, että ongelma
ei katoa yhdessä keväässä vaan tarkoituksena olikin useampana
keväänä samanlainen kampanja, hyödyntäen ensimmäisen vuoden
kokemuksia. Apuna jatkossa on tämän vuoden drone-kuvaukset, joillatilannetta saatiin kartoitettua kattavasti.
Kiinteistöliitto Kanta-Hämeen toiminnanjohtaja Hasse Renfeldt kehuu myös kaupungin toimintaa ja nopeaa tarttumista asiaan.
Hämeenlinnan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Merituuli Stenberg pitää tärkeänä
kansalaisaktiivisuutta. Hän kannustaa ihmisiä tarttumaan toimeen
ainaisen valituksen sijaan. Stenberg pitää eri tahojen yhteistyötä
ensisijaisena väylänä erilaisten projektien onnistumiseen.
Kuvassa Kaupunkikeskustayhdistyksen puheenjohtaja Jaakko Lindén, Hämeenlinnan Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Merituuli Stenberg ja Kiinteistöliitto Kanta-Hämeen toiminnanjohtajan Hasse Renfeldt."

#eläinsuojelu #hämeenlinna #tehdäänyhdessä

Teksti ja kuva lainattu Hämeenlinnan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta.


Stay positive

22.8.2021
22.8.2021

Yhdistystori, Hämeenlinna

7.8.2021

Sanon aina, että olen vahva yhdistysaktiivi, olen sitä kyllä edelleen ja uskon, että tulen sitä olemaan myös jatkossakin. Lauantaina Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys järjesti mainion tapahtuman Hämeenlinnan torilla. Turvavälit toteutuivat ja itse tuli oltua maski kasvoilla. Ihana oli huomata, kun muutamat tunnisti minut maskin takaa. Niinkuin tutut jo tietävät, piilolinssit jäävät herkästi kotiin ja aurinkolasit vahvuuksilla oli pään päällä, koska maskin kanssa aurinkolasit ja lasit tuppaavat huurtumaan ja sitten en näe yhtään mitään.

Oli mukavaa kohdata ihmisiä, vaihtaa kuulumisia ja kuulla ajatuksia. Kiitoksia teille jokaiselle!

Ensin olin Hämeenlinnan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen hupparissa ja puolilta päivin vaihdoin hupparin sinisiin Kokoomus liiveihin.
Vaikka kuntavaaleista ei ole kovinkaan pitkää aikaa, olin jo osittain unohtanut kuinka mukavaa on toimia omassa puolueessa yhdistysaktiivina. Posket hellänä hymyilystä ja vatsalihakset kramppaa naurusta.


Onko sinun vuorokaudessasi 24h?

4.8.2021

Mitä se todellinen kiire sitten on? Kiire kauppaan, kiire töihin, kiire hakea lapsi hoidosta. Pikku myy on oikeassa, jos oikeasti aina on vaan niin kauhea kiire, ei koskaan ehdi kuitenkaan tehdä mitään. Itse syyllistyn tähän myös aika ajoin. Toisinaan taas nautin kun on monta rautaa tulessa ja saa tehdä oikein urakalla. Toki, tässä myös vaikuttaa onko tekeminen mieluista? Pidänkö siitä vai onko se vain pakko tehdä. 

Välillä kuulen ystävieni sanovan, että minulla olisi vuorokaudessa joitain tunteja enemmän, kun muilla. Uskon kuitenkin, että olen erinomainen aikatauluttamaan omia tekemisiäni. Yrittäjyydessä on vahvasti oppinut "oman ajan hallintaa" ja sen huomaa myös arkisissa asioissa.


LOMA

26.7.2021

Tässä viime kuukausien aikana on saanut lukea somessa julkaisuja, joissa mainitaan jossain määrin sana: Loma.

Aloinkin näin työpäivän kunniaksi lounastauolla pohtimaan mitä kaikkia lomia on ja teinkin listan:

-kesäloma

-joululoma

-syysloma

-talviloma

-pääsiäisloma

-hiihtoloma

-sairasloma

-epek-loma

-muka sairasloma

-äitiysloma

-isyysloma

-vuosiloma

Sitten tuleekin se jännittävin. "Pekkanen". "Ootko lomalla?" -Ehen.. Pidän vaan pekkasta.

Pohdin myös, jos minulla olis lomaa, niin minun lomaviesti olisi sähköpostissa seuraavanlainen:

"HEI! Olen lompsinut lomalle 1.7.2021 klo 16.00. Lompsin sitten takaisin työpöytäni ääreen 1.8.2022 klo 8.00."

Hyvää lomaa lomalaiset, nauttikaa ja lompsikaa sitten joskus takaisinkin sieltä!


HUK - Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri

21.7.2021

Mielensäpahoittaja ja poika. Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri on kyllä kokenut mainion kasvojenkohotuksen. Kyllä, juu en mieltäni nyt pahoittanut. Suosittelen!

Näin "uuden asian läsnäollessa" (Covid-19) koen itse erityisen tärkeäksi tukea/suosia paikallista ja kotimaista. Kulttuuri-, viihde- ja taidealat ovat myös kokeneet kovan kolauksen.

Oli sitten kyse kesäteatterista tai kurkusta marketin hyllyssä, pyrin tukemaan kotimaista. Aina vain paranee, jos sattuu olemaan vielä paikallista.


Asiakaspalautteet

8.7.2021

Mietin asiakaspalautteita. Kuinka yleistä nykyään on, että annetaan palautetta? Miksi ihmiset antavat palautetta?

Itse pidän palautteesta ja otan sitä mielelläni vastaan. Oli palaute sitten hyvää tai huonoa. Mutta palautteen antaja toki on yleensä se, joka ei tilanteesta (palautteen annosta) saa yhtään mitään? Vai onko tosiaan näin? -Mielestäni, ei.

Olen tänään jättänyt/antanut positiivista palautetta. Omasta vapaasta tahdosta soitin "yrityksen johtoon" vain kehuakseni. Täytyy myös sanoa, että tuli hyvä mieli myös itselle. Ehkä myös työntekijälle, kun saa palautteen. Harrastatko sinä tätä?

Monesti negatiivinen tuodaan herkästi esiin ja vieläpä kunnon kiukun kera. Entä positiivinen?

Asiakaspalvelussa työskennellessäni monesti sanottiin: "Jos ei kuulu mitään, kaikki on hyvin". Toisaalta tämä on harmillista, koska rakentavalla palautteella muokataan asioita paremmaksi, kehuilla kannustetaan jaksamaan ja yrittämään vielä paremmin.

Tsempataan toisiamme!


Nyt on KESÄ!

26.6.2021

Mansikoita omasta maasta ja lettuja omasta pannusta.
Mansikoita omasta maasta ja lettuja omasta pannusta.

Rauhallista ja mukavaa juhannusta!

25.6.2021


JUUPAS! EIPÄS! VAARINHOUSUT!

18.6.2021

Hämeen Sanomissa oli tänään (18.6) mielipidekirjoitukseni:

"Juupas! Eipäs! Vaarinhousut!

Kuntavaalit on nyt käyty ja edessä on paikkajaot. Odotetaan innolla miten edustus Hämeenlinnassa muotoutuu. Lisäksi pohditaan kuka voitti ja mitä voitti, vai voittiko kukaan? Itse kauhistelen äänestysaktiivisuutta (vain 53,1%) toinen ihmettelyn aihe on valittujen valtuutettujen keski-ikä (53 vuotta) Ennen vaaleja rummutettiin nuorten puolesta, että nuoret pitää saada mukaan! Nuoria saatiin, 3 henkilöä. Toivotankin Elisa Hyväriselle, Veli-Antti Silpolalle ja Aapo Reimalle onnea hienosta tuloksesta. Mutta nyt te konkarit politiikan valtavedessä. Kuinka ajattelette jatkossa nuorten innostuvan politiikasta, kun aikuiset nälvivät ja syyttelevät jatkuvasti toisiaan? Kuinka te aikuiset toivotte, että lapset/nuoret kohtelisivat toisiaan arvokkaasti ja ennen kaikkea, eivät kiusaisi toisiaan? Minkälaista mallia me aikuiset annetaan lapsille? Tähän voitaisiin edelleen soveltaa vanhaa viidakon sananlaskua: "Ihmiset eivät riitele, asiat riitelevät." Muistetaan viidakon sanat ja tsempit kaikille valtuutetuille tulevaan ja haastavaan valtuustokauteen.

Merituuli Stenberg, Hämeenlinnalainen"